Publiczna Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Tułowicach

49-130 Tułowice

Porcelanowa 21

Tel: (77) 460-01-33

Jesteś tutaj: Start / Stołówka szkolna

Stołówka szkolna

 

Zapraszamy bardzo serdecznie wszystkich uczniów na pyszne obiady.

 Zapisy na obiady szkolne u Pani Intendentki
pod numerem 784 915 026.

UWAGA! Prosimy o zapoznanie się z nowym Regulaminem Stołówki Szkolnej

Zarządzenie nr 8/2023/2024 w sprawie wprowadzenia Regulaminu Stołówki Szkolnej

Regulamin Stołówki Szkolnej

Deklaracja uczęszczania na stołówkę szkolną

Zarządzenie nr 6/2022/2023 w sprawie wysokości opłat za posiłki

 

 

Płatność za obiady za miesiąc

MARZEC 2024 wynosi:

 210,00zł (za 21 dni) dla uczniów Oddziału Przedszkolnego

  • Uczniowie Szkoły Podstawowej:
    klasy 1-3      – 114,00 zł (za 19 dni)

       4A, 4B, 6A  – 108,00 zł (za 18 dni)

       5A, 5B, 5C – 102,00 zł (za 17 dni)

       6B, 7A, 8A – 114,00 zł (za 19 dni)

 

                    Płatność dokonujemy do 10-go kwietnia na numer konta bankowego:

96 8890 0001 0024 4996 2000 0002

W tytule przelewu proszę podać imię i nazwisko dziecka!

W razie pytań proszę o kontakt pod nr 784 915 026


 

JADŁOSPIS ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY

 

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

15.04.2024

Poniedziałek

Chleb żytni z masłem, kiełbaski drobiowe na ciepło, musztarda, ogórek konserwowy, herbata z cytryną
II śniadanie: jabłko,
woda niegazowana (1,4,6,9,10)

Zupa grochowa
z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym, makaron spaghetti, sos bolognese z mięsem drobiowym, owoc - mandarynka
Kompot wieloowocowy(1,4,5,10)

Budyń czekoladowy (wyrób własny), wafelki bez cukru(1,4,8)

16.04.2024

Wtorek

Baton pszenny z masłem, kasza manna na mleku 2%, pomidor, herbata owocowa
II śniadanie: banan, woda niegazowana (1,4,6,10)

Zupa krupnik na wywarze mięsno-warzywnym, puree ziemniaczane, kotlet mielony drobiowo-wieprzowy, surówka z kapusty pekińskiej.
 Kompot z czerwonej porzeczki (1,2,4,5,10)

Owoc – melon, herbatniki bez cukru (1,10)

17.04.2024

Środa

Chleb graham z masłem, polędwica sopocka, sałata Masłowa, kawa zbożowa, herbata owocowo-ziołowa
II śniadanie: ananas, woda niegazowana (1,4,6,10)

Zupa ryżowa na wywarze mięsno-warzywnym zabielany,
buchty drożdżowe, koktajl truskawkowo-malinowy,
Kompot z czarnej porzeczki(1,2,4,5,10)

Serek homogenizowany,  biszkopty bez cukru(1,4,10)

18.04.2024

Czwartek

Chleb pszenny z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, papryka kolorowa (czerwona i zielona), herbata z cytryną
II śniadanie: marchew, woda niegazowana (1,2,4,6,10)

Zupa ziemniaczana na wywarze mięsno-warzywnym zabielana,
bigos z bułką kajzerką,
Kompot wiśniowy(1,4,5,10)

Owoc – gruszka, ciasteczka owsiane(1,10)

19.04.2024

Piątek

Rogal z masłem i miodem, kakao, herbata owocowo-ziołowa

II śniadanie: pomidorki koktajlowe, woda niegazowana (1,4,6,8,10)

 

Zupa kalafiorowa z makaronem
na wywarze warzywnym,

puree ziemniaczane,
paluszki rybne, surówka z marchewki i pomarańczy,
Kompot wieloowocowy (1,3,4,5,10)

 

Bułka słodka z marmoladą, woda niegazowana (1,10)

Oddział przedszkolny

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

29.04.2024

Poniedziałek

Chleb słonecznikowy z masłem, parówki z szynki JBB, ketchup łagodny PUDLISZKI, ogórek zielony, herbata z cytryną
II śniadanie: gruszka, woda niegazowana (1,2,4,6,10)

Zupa kapuśniak z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym, makaron spaghetti, sos bolognese z mięsem wieprzowym, owoc – kiwi,
kompot wieloowocowy (1,4,5,10)

Sałatka owocowa(banan, jabłko, winogron) z żurawiną
herbatniki bez cukru (1,10)

30.04.2024

Wtorek

Chleb pszenny z masłem, zupa mleczna z makaronem, pomidor, herbata owocowa
II śniadanie: kalarepa, woda niegazowana
(1,4,6,10)

Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze mięsno-warzywnym zabielany, puree ziemniaczane, pałki z kurczaka,
brokuł z bułka tartą,

kompot z czerwonej porzeczki
(1,4,5,10)

Owoc – jabłko, biszkopty bez cukru
(1,10)

 

 

 

JADŁOSPIS DLA UCZNIÓW KLAS 1-8

Poniedziałek 29.04.2024
Zupa kapuśniak z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym (seler, por, marchew, pietruszka),
makaron spaghetti, sos bolognese z mięsem wieprzowym, owoc – kiwi,
kompot wieloowocowy
(aronia, czerwona porzeczka, agrest, śliwka, truskawka, wiśnia) (1,2,4,5,10)


Wtorek 30.04.2024
Zupa pomidorowa z ryżem zabielana na wywarze mięsno-warzywnym(seler, por, marchew, pietruszka), puree ziemniaczane, pałki z kurczaka, brokuł z bułką tartą, kompot z czerwonej porzeczki(1,4,5,10)



 

ROZPISKA OBIADÓW
rok szkolny 2023/2024

 

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisach będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

Nr

Alergen

Występuje w produktach i posiłkach

1.

Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne

Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 

2.

Jaja i produkty pochodne

Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.

3.

Ryby i produkty pochodne

Składnik kotletów rybnych.

4.

Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).

5.

Seler i produkty pochodne

Składnik włoszczyzny do zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.

6.

Nasiona sezamu i produkty pochodne

Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).

7.

Dwutlenek siarki

Składnik suszonych owoców.

8.

Kakao

Napoje, desery.

9.

Gorczyca

Składnik musztardy.

10.

Cytrusy

Owoce, desery